ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ


Βράβευση 7ου Δημοτικού Σχολείου

 στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019

 

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,  η τελετή βράβευσης των μαθητών του 7ου Δ. Σχολείου Χίου, του Δ. Σχολείου Πέτρας και του 3ου Δ. Σχολείου Μυτιλήνης  που διακρίθηκαν με τις εργασίες τους στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας  2019.

     Η εξαιρετική εκδήλωση οργανώθηκε με μέριμνα της Επίτιμης Προξένου της Γαλλίας στη Μυτιλήνη και Λήμνο  κ. Σοφίας Μπαρουτσάκη σε συνεργασίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας , παρουσία του Ακόλουθου Εκπαιδευτικής Συνεργασίας κ. Pierre – Yves Turellier,   της Περιφερειακής Διευθύντριας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Μαρίας Παπαδανιήλ και πολλών άλλων προσκεκλημένων. 

    Ο διαγωνισμός  διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γαλλική Πρεσβεία της Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο  και το θέμα του τη φετινή χρονιά ήταν  “ Le Coffre des Merveilles de la Francophonie ”  “Το θησαυροφυλάκιο των θαυμάτων της Γαλλοφωνίας ”. 

Οι μαθητές της ΣΤ΄ δημοτικού με τη βοήθειά της εκπαιδευτικού των γαλλικών  Μαυροπούλου Μαρίας  και τη συνεργασία της εκπαιδευτικού των εικαστικών  Γαρόφλου  Σμαράγδας  εργάστηκαν με  φαντασία και πρωτοτυπία και κατάφεραν με τις δημιουργικές εργασίες τους  να διακριθούν και βραβευθούν πανελλαδικά.

Τα έργα των μαθητών που έχουν διακριθεί, θα προβληθούν στο πλαίσιο της εκπομπής “Προορισμός Γαλλοφωνία” αφιερωμένη στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019, που θα μεταδοθεί από γαλλικό κανάλι TV5 Monde στα τέλη Ιουνίου.